Activiteiten

MIKpunt organiseert gedurende het hele collegejaar verschillende activiteiten. Er zijn zowel recreatieve als onderwijs-gerelateerde activiteiten. De recreatieve activiteiten hebben als doel de studenten elkaar beter te laten leren kennen en om na de studie het hoofd leeg te maken. Bij de onderwijs-gerelateerde activiteiten maken studenten bijvoorbeeld kennis met het bedrijfsleven en kunnen zij op laagdrempelig niveau contact maken met docenten.

Masterlunch

Tijdens de Masterlunch kunnen Masterstudenten Medical Informatics kennis maken met elkaar. De lunch wordt tweemaal per jaar georganiseerd: september en februari.

Alumnitour

Tijdens de Alumnitour bezoeken de eerstejaars drie bedrijven, onder begeleiding van mentoren. Elk jaar wisselen de deelnemende bedrijven af.
De dag wordt afgesloten met een barbecue in de Epsteinbar of een etentje waar ook de ouderejaars studenten aanwezig kunnen zijn.

Constitutie borrel

Tijdens de constitutieborrel wordt het stokje aan het nieuwe bestuur overgedragen. Ze zullen toosten met andere verenigingen op het aankomende jaar. Ook de leden zijn welkom om hierbij aanwezig te zijn!

Gala

Het MIK gala wordt georganiseerd door de galacommissie. Zij kunnen er voor kiezen het gala vooraf te laten gaan met een diner of een extra mooi feest te organiseren. Iedereen ziet er mooi uit.

Onderwijsprijs

De onderwijsprijs wordt samen met de MFAS georganiseerd. De uitreiking vindt plaats in de Epsteinbar onder genot van een hapje en drankje. Voorafgaand kunnen studenten stemmen op hun favoriete: docent Medische Informatiekunde KIK, docent Medische Informatiekunde medicus, Medische Informatiekunde module en beste docent Medical Informatics. De winnende docenten winnen een mooie beker.

Filmavond

Tijdens de filmavond zijn de studenten welkom om samen een film te kijken met natuurlijk het bijbehorende lekkers. De film wordt van tevoren gekozen middels een poll. Wat is jouw favoriete film?

Student-docent borrel

Tijdens de student-docent borrel kunnen studenten en docenten op speelse wijze elkaar beter leren kennen. Zo kan je bijvoorbeeld een pubquiz spelen of een debat houden met je docenten. Daarna is er nog ruimte voor een drankje.

Kroegentocht

Tijdens de kroegentocht zullen we langs verschillende kroegen gaan in Amsterdam om een lekker biertje te drinken. De kroegen worden uitgezocht op thema en als je verkleed komt, krijg je zelfs een gratis drankje!

Ouderdag

De ouderdag wordt samen met de MFAS georganiseerd en is speciaal voor ouders/verzorgers. Laat je ouders/verzorgers kennismaken met jouw studieplek en studiestof. Durven zij de uitdaging aan?

Netwerkborrel

Sinds 2012 organiseert MIKpunt jaarlijks in mei een Netwerkborrel. Deze borrel heeft als doel studenten kennis te laten maken met de bedrijven waar zij terecht kunnen komen na het voltooien van de opleiding. Door de Netwerkborrel in de Epsteinbar te houden, wordt er een informele sfeer gecreëerd, waardoor student en bedrijf elkaar ongedwongen beter leren kennen. Ook worden hier mogelijkheden voor stages en (bij)banen besproken. Kortom, een kans voor zowel student als bedrijf!

Buitenlandse Reis

De buitenlandse reis wordt georganiseerd door de reiscommissie. Een hele gave ervaring om met studiegenoten per trein, vliegtuig of bus Europa te verkennen en te zien waar de commissie hard voor heeft gewerkt.

Eindejaars barbecue

Aan het eind van het studiejaar is het tijd voor de eindejaarsbarbecue! Kom gezellig langs om met ons te barbecuen. Vier zowel het eind van het studiejaar als het begin van de zomervakantie.

Alumni barbecue

De alumnibarbecue wordt georganiseerd voor oud-MIKkers. Zij kunnen verhalen uitwisselen over hun leven ná Medische Informatiekunde.

Introductieweek

De introductieweek wordt georganiseerd voor eerstejaars studenten Medische Informatiekunde en Geneeskunde en vindt plaats voor aanvang van het studiejaar. Een hele week staan er verschillende activiteiten op het programma. Je leert hierdoor je mede-studenten en de stad goed kennen! Niks is verplicht, maar elke avond kan je met je groep uitgaan in een leuke club in Amsterdam. En is deze week zó goed bevallen en wil je meer mensen ontmoeten? Schrijf je dan ook in voor de Intreeweek voor alle UvA studenten.

Boottocht

De boottocht is dit jaar een nieuwe activiteit, dus laat je verrassen en kom mee op de boot! Tot daar